Wanneer je niet zo vaak van geheugenkaart wilt wisselen maar wel veel foto’s of films maakt, dan is een 256 GB SD geheugenkaart misschien iets voor jou. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf.

Hoeveel foto’s passen er op mijn geheugenkaart?

Elke foto die je maakt neemt een klein stukje in beslag van jouw geheugenkaart. Hoe groot dit stukje is, is afhankelijk van de grote van het fotobestand. Een foto met zeer goede resolutie heeft meer ruimte nodig als dezelfde foto met een lagere resolutie. Met een 256 GB SD geheugenkaart hoef je daar eigenlijk geen zorgen om te hebben. Als we uit gaan van een standaard goede foto, normale pixels en helderheid, dan kunnen er ongeveer een 72 duizend foto’s op het kaartje. Best veel dus! Bij foto’s van hogere resolutie is dit dus minder, maar blijft het aantal nog een hele boel.

Hoelang kan ik filmen met een 256 GB SD geheugen kaart?

Je kunt een SD geheugenkaart gebruiken in de foto camera, maar natuurlijk ook voor de videocamera. Hiermee leg je de mooiste beelden vast voor later. Genoeg ruimte is dan ook vaak een pre als je gaat filmen, want achteraf ga je de film pas bewerken en bewaren wat je de mooiste momenten vond. Een geheugenkaart van 256 GB kan dan zeker van pas komen. Deze bied namelijk ruimte voor meer dan 2400 minuten film. Das is meer dan 40 uur film!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een SD kaart?

Ten eerste zijn er verschillende types SD kaarten en niet elk apparaat kan elke kaart aan. Bekijk de handleiding van je camera dus eerst goed voor je een SD geheugenkaart gaat aanschaffen. Ten tweede kan de snelheid waarmee de kaart word gelezen ook belangrijk zijn. Dit komt vooral straks van pas als je foto’s en video’s wilt verplaatsen om te bewerken of wilt afspelen op de televisie.