Je hebt een nieuw geheugenkaartje nodig voor je telefoon, foto- of videocamera. Dan is het goed om te weten welke je hebt beste kunt kiezen. Zo voorkom je een verkeerde aankoop waar je mogelijk later spijt van krijgt.

Waar moet ik op letten?

Als je een SD Kaart gaat kopen let je allereerst natuurlijk op de grootte. Hoeveel geheugen je nodig hebt is afhankelijk van wat je er mee gaat doen. Daarnaast let je op het type geheugenkaart. Er is namelijk een verschil tussen SDHC, SD en SDXC kaarten. De SDHC gaat maar tot 32 GB opslagruimte en past in de meeste apparaten. De SDXC kaart begint pas bij 32 GB en gaat tot 2 TB.

Welke geheugenkaartje voor de foto camera

Wanneer je foto’s gaat maken wil je natuurlijk niet halverwege met een vol geheugenkaartje zitten. Het is daarom verstandig om een kaartje te nemen dat groot genoeg is. Op een 32 GB SD kaart past ongeveer 9000 foto’s. Ruim voldoende dus.

Hoeveel kan ik filmen met SD 32 GB kaart?

Wanneer je wilt gaan filmen met een 32 GB SD kaart, is dat een ander verhaal. Je hebt hier namelijk niet te maken met losse afbeeldingen, maar met een complete film, of stukjes film, die je later nog wilt bewerken. Op een SD kaartje van 32 GB kun je maar liefst 320 minuten oftewel vijf en een half uur film plaatsen. Of dit voldoende is, is aan jou om te bepalen. Wanneer je gaat filmen in HD dan kan de duur korter zijn.

Let op de leessnelheid

In de eerste instantie denk je dat je hier niets mee van doen hebt, maar als je veel of grote bestanden moet overzetten naar je computer kan het een uitkomst zijn als je een goede leessnelheid hebt. Bedenk dus van te voren goed wat je wilt gaan doen en bepaal aan de hand hiervan welk SD kaartje het beste bij jou past en waar je behoefte aan hebt. Soms is het ook verstandiger om een paar kleine kaartjes te kopen als 1 kaart met heel veel geheugen.