Een mooie zomerse dag en je wilt naar het bos of het strand vertrekken voor een heerlijke picknick dus die fotocamera gaat mee. Maar welk kaartje kun je nu eigenlijk het beste mee nemen? Die vraag kun je alleen beantwoorden als je een paar punten naast elkaar legt.

Hoeveel foto’s passen er op 64 GB SD kaart?

Wanneer je de kaart echt alleen voor je fotocamera gaat gebruiken is het handig om te weten hoeveel foto’s je kunt maken met dit geheugenkaartje. Natuurlijk spelen factoren als pixels, helderheid en grootte ook een rol, maar standaard kun je er van uit gaan dat op een SD kaartje van 64 GB ruim 18.000 foto’s kunnen. Dat zou dus meer dan genoeg moeten zijn voor die zomerse picknick!

Hoe lang kan ik filmen met 64 GB SD kaart?

Natuurlijk kun je de 64 GB SD kaart ook gebruiken in je videocamera. Hierbij praten we niet over losse afbeeldingen maar over een stuk bewegend beeld. Voor dat je op pad gaat met je videocamera is het natuurlijk handig om te weten wat een 64 GB SD kaart aan kan. Op dit kaartje kun je maar liefst 640 minuten film plaatsen. Dit komt overeen met ruim 10 uur filmen. Natuurlijk is ook hier de kwaliteit van groot belang, want hoe hoger de kwaliteit, hoe groter het bestand en hoe groter jouw geheugenkaart dus dient te zijn. Ook of je wilt filmen in HD is hier van belang. Doe je dit, dan zal je iets minder lang met een 64 GB SD kaart kunnen filmen.

Let op de leessnelheid

Ook al lijkt het in de eerste instantie niet belangrijk, je kunt er toch veel plezier aan beleven als je een SD Kaart hebt gekozen met een goede leessnelheid. Zeker als je grote bestanden wilt overplaatsen naar de computer om deze te bewerken. Een SD kaart met hoge leessnelheid kan dit namelijk veel beter aan.