Foto’s die een mooi plekje in het interieur kun je op verschillende manieren verwerken. Je kunt ze inlijsten, op canvas laten afdrukken, maar ook op aluminium kun je ze laten drukken. Een totaal nieuwe techniek die bij een modern interieur passen!

Welke foto kan er op aluminium?

Op aluminium kan elke foto worden afgedrukt, maar het mooist komen de zwart wit foto’s over. Waar je wel op moet letten is een foto met een goede resolutie zodat bij het uitvergroten de foto niet teveel pixels krijgt en zijn natuurlijke schoonheid verliest. Ook foto’s die met de camera in een telefoon zijn gemaakt kunnen worden afgedrukt op aluminium. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Wat is een foto op aluminium?

Foto’s op aluminium zijn er in diverse maten en soorten. Bij een foto op aluminium laten afdrukken word de foto gedrukt op een lijst die bestaat uit 2 lagen dibond aluminium met daar tussen een laag kunststof. Voor het afdrukken op aluminium zijn er twee verschillende mogelijkheden met ieder hun eigen eigenschappen. Zo kun je een foto direct op aluminium laten afdrukken. Het voordeel is dat het metaalachtige effect van het aluminium het beste tot zijn recht komt. Tevens is deze methode weerbestendig, je kunt je foto dus gerust buiten hangen. De tweede mogelijkheid is om de foto eerst op premium fotopapier laten afdrukken, waarna het op het aluminium wordt geplakt. Voordeel hiervan is dat de structuur van de foto veel fijner is. Vooral voor foto’s met veel kleine details is deze methode de beste keuze. Bij deze optie kun je kiezen tussen glans of mat, waarbij mat een rustig en ontspiegeld effect geeft en glans de kleuren en contrasten beter laat uitkomen. Belangrijk bij jouw keuze is dus waar je de foto wilt ophangen.