Soms heb je zo een mooie foto dat je die niet weg wilt stoppen in een fotoboek maar een zichtbare plek geven aan de muur. Dan is een foto laten afdrukken op canvas een prima idee. Leuk om te geven als cadeau, maar zeker ook voor jezelf!

Welke foto’s zijn geschikt om af te drukken?

In principe kun je elke foto die je mooi vind laten afdrukken op canvas. Of het nu gaat om een foto van jouw kinderen, een trouwfoto of van die leuke foto, elke foto kan een mooi plekje aan de muur krijgen. Echter is de resolutie van de foto wel belangrijk. Om de foto op canvas te laten drukken wordt de foto namelijk uitvergroot. Wanneer de resolutie van de foto laag is zal deze er erg pixelachtig uit komen te zien. Tegenwoordig hoeven we ons daar eigenlijk bijna geen zorgen meer om te maken. De nieuwste telefoons hebben allemaal een goede, ingebouwde camera waarmee je prima foto’s kunt maken.

Soorten en maten

Wanneer je een foto op canvas wil laten afdrukken zal je een aantal keuzes moeten maken. Natuurlijk ten eerste hoe groot je de foto wilt afdrukken en of je de foto horizontaal of verticaal wilt afdrukken. Daarnaast is het ook van belang hoe dik je de canvas wilt hebben. Er zijn canvas schilderijen die op dunne latjes zijn gedrukt. Deze zijn prima voor alle foto’s maar als je wat stevigere kwaliteit wilt kun je ook gaan voor de dikkere canvas doeken. Deze geven ook een andere uitstraling vanaf een afstand. Voor welke canvasdoek je kiest is afhankelijk van de locatie waar je het schilderij wilt ophangen en welke uitstraling het mag hebben. Een canvasdoek met foto is in ieder geval wel een mooie manier om dat ene moment voor altijd zichtbaar te houden.