Wanneer je toe bent aan een (nieuwe) fotocamera is de keuze groot. Diverse merken die tegenwoordig de revue passeren en een voor een mooie, handige fotocamera’s produceren. Hoe maak je een keuze tussen de vele merken en als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, hoe kies je welke camera bij jou past?

Wat ben jij voor fotograaf?

De eerste vraag die je jezelf zult moeten stellen is wat voor fotograaf je zelf bent. Bekijk je foto’s uit het verleden eens. Hieruit kun je heel goed opmaken wat je het liefst fotografeert. Zijn dat mensen en dus portretten? Of liever dieren, natuur en landschappen of juist stilstaande objecten als gebouwen? Aan de hand van deze vraag kun je bepalen welke camera er bij jou past en wat voor fotograaf je nu eigenlijk bent.

Panasonic camera’s vergelijken

De Panasonic fotocamera’s kenmerken zich door de hoge kwaliteit. Naast de Lumix compact camera’s biedt Panasonic sinds 10 jaar ook systeemcamera’s aan. Elke serie fotocamera van Panasonic heeft zijn eigen kenmerken en handigheidjes. Het is dus goed om de fotocamera’s van Panasonic met elkaar te vergelijken voor je over gaat tot aankoop. Een kenmerk wat bijna alle Panasonic camera’s hebben is de compacte vorm en daardoor comfortabele houvast.

Veel verkochte Panasonic fotocamera’s

Alle Panasonic modellen doen het goed, maar de echte uitblinker is toch wel de Lumix DMC-FZ85. Deze camera is compact en uitgerust met een zeer gevoelige sensor. Speciaal voor snel bewegende onderwerpen of bijvoorbeeld dieren veraf, is dit een ideale camera. De camera is tevens uitgerust met een touchscreen, waarbij je snel en precies de scherpte van het onderwerp kunt instellen. Een mooie camera voor een redelijke prijs.

Ook een topper maar veel compacter is de Pansonic Lumix DC-TZ90/ Deze camera heeft voor zo een compacte camera een grote optische zoom. De batterij gaat lang mee de camera is uitgebreid met nuttige 4K mogelijkheden. Een ideale camera als je dus een klein formaat met grote mogelijkheden zoekt.