Een foto legt een moment vast wat je graag nog lang wilt bewaren. Soms zijn deze momenten zo mooi dat je er regelmatig naar wilt kijken en ze een plekje verdienen in je interieur. Maar alleen een foto op de muur plakken is saai, beter kun je jouw mooiste foto inlijsten. Zo blijft de foto mooi, verkleurt niet en word het direct een onderdeel van de woonkamer.

Waarom een foto inlijsten?

De grootste reden om een foto in te lijsten is omdat deze dan veel langer mooi blijft. Door het glas heeft het zonlicht geen kans om de foto aan te tasten. Zeker voor foto’s waarvan je geen negatief (meer) hebt is inlijsten zeker een goede oplossing. Daarnaast geeft een fotolijst net dat beetje extra aan je foto om deze tot zijn recht te doen komen. Kies een lijst die bij jouw stijl past en het is een pronkstuk aan je muur.

Passe partout

Een passe partout is een omranding, meestal van karton, welke je tussen de foto en de rand van de lijst plaatst. Zo kun je een foto die te klein is voor de lijst toch in een grote lijst plaatsen. Ook geeft het een stukje extra dimensie aan de foto. Een passe partout word ook wel eens gebruikt om een ongewenst detail op de randen van de foto te bedekken. Een passe partout heeft meestal een rechthoekig of ovaal venster voor de foto.

Fotolijsten bij Bol.com

Dat we bij Bol.com niet alleen maar boeken en dvd’s kunnen kopen is alom bekend. Maar wist je dat ze ook fotolijsten verkopen? Of je nu een fotolijst zoekt voor 1 enkele foto of voor een collega, ze zijn er in alle soorten en maten. Bol.com heeft een selectie van fotolijsten op hun webshop geplaatst, waarbij er eigenlijk voor elke foto wel een bijpassende lijst te vinden is. Ook zit er een verschil in de ophangsystemen en kleurstellingen. Wanneer je dus een fotomoment hebt die je graag aan de muur wilt laten pronken, is het een goed idee om deze eerst in te lijsten. Iets wat dus prima kan met de fotolijsten van Bol.com.