Je wilt heel graag een originele fotoshoot laten maken. Van jezelf. Of samen met je beste vrienden, je familie, je partner, je gezin of misschien voor die ene collega die met pensioen gaat. Alleen, je hebt geen idee wat je precies wil? Onze professionele fotografen weten daar wel raad mee. Wil je niet helemaal onvoorbereid voor de dag komen, dan vind je hier een aantal ideeën ter inspiratie.

Portretfotografie

De meest voorkomende fotoshoot is portretfotografie. Daarbij gaat het vooral om persoonlijkheid. Je wilt zo goed mogelijk op beeld overkomen en liefst zo natuurlijk mogelijk. Uiteraard zal de fotograaf je vragen om wat speelse poses aan te nemen, maar wel een pose waar jij (of jullie) je het prettigst bij voelen. Portretfotografie kan in een studio plaatsvinden, maar je kunt ook naar buiten trekken. Zoals het park of het bos. Of het strand. Wat helemaal ‘hot’ is, is urban. Kies voor een industrieel strak gebouw, of ergens op een vervallen plek. Of juist ergens in het midden van een grote stad.

Andere thema’s

Er zijn heel wat thema’s te bedenken die je kunt gebruiken om een portretreeks te maken zoals:

  • Glamour
    Zeker met vriendinnen is dit heel leuk om te doen. Eigenlijk is het een soort van make-over waarbij je veel aandacht besteed aan make-up en kleding. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil met of zonder visagie en met eigen of gehuurde kleding.
  • Fantasy en sprookjes. Gaat een van je vrienden trouwen en is hij helemaal gek van bv fantasy, dan zou je een fantasy of sprookjes fotoshoot kunnen organiseren als vrijgezellenfeest. Zo eentje waarbij iedereen verkleed is als elf, hobbit, dwerg, sneeuwwitje en de zeven dwergen etc. Uiteraard is dit ook leuk met vriendinnen of met je gezin. Net eens wat anders dan een ‘ordinaire’ fotoshoot.
  • Series/films. Of wat dacht je van een shoot waarbij je (jullie) in de rol kruipt van je favoriete filmacteur of een karakter uit je favoriete film of serie. Zeker in combinatie met de perfecte locatie, krijg je wel een hele bijzondere shoot.
  • Vrije tijd/hobby. Ook leuk en zeker zo origineel is een fotoshoot organiseren bij je favoriete sportclub of terwijl je je favoriete sport aan het uitoefenen bent. Ook dit kan je eenvoudig met een groep vrienden doen. Misschien ben je wel een fervent lezer? Laat je dan eens fotograferen tussen een stapel boeken.

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Vraag een offerte aan met een van onze professionele fotografen en plan een brainstormsessie. Onze fotografen weten wel raad met je verzoek en vertalen je idee zonder enig probleem naar het perfecte plaatje.