Familie is het dierbaarste wat je hebt en wat is dan mooier dan de familie vast te leggen met een fotoshoot. Opa, oma, papa, mama en de kinderen, allemaal samen op de foto. Een dierbaar bezit voor iedereen.

De voorbereiding

Of het nu een cadeautje is of voor een speciale gebeurtenis, een familie fotoshoot is niet alleen een heel leuk uitje, het is ook nog eens een blijvende herinnering voor later. Het plezier begint al vooraf door te bedenken wat iedereen aan gaat trekken die dag. Het is natuurlijk geen noodzaak om dit vooraf te bespreken, maar wel wijsheid. Je zou niet willen dat de foto’s niet werden wat je er van had verwacht omdat rood en roze kledij naast elkaar op de foto staan. Bespreek daarom met alle familie leden die mee op de foto gaan wat men gaat dragen en hoe de familie shoot er uit gaat zien.

Familie fotoshoot boeken

Wanneer je een goede fotograaf hebt gevonden waar je de familie fotoshoot wilt laten doen, maak je natuurlijk een afspraak. Doe dit niet op al te korte termijn, maar zorg dat iedereen wat tijd heeft om zichzelf voor te bereiden. Bespreek van te voren ook met de fotograaf door wat de mogelijkheden zijn en wat jullie eigen ideeën over de photoshoot zijn, dit om teleurstelling te voorkomen. Bij de fotoshoot zit vaak 1 of meerdere afgedrukte en uitvergrote foto’s. Wil je meer foto’s dan kun je deze bijbestellen. Soms is het ook mogelijk om alle foto’s op cd-rom te krijgen tegen een meerprijs. Bespreek ook duidelijk hoeveel shoots het precies zijn dan weet je of je nog eventueel een extra setje kleding mee moet nemen. Misschien een hoop gedoe en geregel maar uiteindelijk bespaart het je een grote teleurstelling.