Fotoshoot

Een fotoshoot organiseren is voor de meeste mensen ingewikkeld, want hoe kom je aan een goede fotograaf in je familie of kennissenkring, welke camera heb je dan nodig, hoe let je op de belichting van de foto, vanuit welke hoek neem je de foto? Bij een goede fotoshoot komt dan ook heel veel kijken waar je niet altijd verstand van hebt. Daarom kun je bij ons een professionele fotograaf inhuren, die daar wel verstand van heeft, met goed materiaal en veel ervaring. Een goede fotoshoot hoeft ook niet duur te zijn. Wil je de kosten weten van een fotoshoot lees dan even verder.

Fotoshoot organiseren

Voor een goede fotoshoot heb je een ervaren fotograaf nodig, zo simpel is het eigenlijk. Je maakt een afspraak, je legt een datum vast en hij of zijn komt met zijn professionele uitrusting bij je thuis of op locatie. Daarna wordt er bekeken wat er nodig is, hoeveel foto’s en in welke stijl de foto’s genomen dienen te worden door de fotograaf. Elke wens of opdracht is uiteraard anders dus is wel belangrijk om dit vooraf goed te overwegen en dit ook duidelijk uit te leggen. De klant is koning en vragen staat vrij.

Bruidsfotograaf

Kosten fotoshoot:

Half uur foto’s op cd 30 – 60 euro
1 uur foto’s op cd 50 – 100 euro
1 uur met foto afdruk 70 – 200 euro
2 uur met foto afdruk 130 – 290 euro

 

Zoals je ziet is er behoorlijk wat verschil in prijs en dit zit voornamelijk in het verschil van foto’s opslaan of afdrukken. Afdrukken kost immers meer tijd, en die tijd dient betaald te worden. Zo zijn er fotografen die 50 euro per uur rekenen en dan worden de foto’s niet digitaal bewerkt en afgedrukt, en anderen die 200 euro per uur rekenen maar dan wel 8 foto’s digitaal bewerken en ook afdrukken. Sommige fotografen kunnen je ook compleet opmaken, echter brengen ze daarvoor extra kosten voor make-up aanbrengen in rekening, maar dit kun je natuurlijk ook heel goed zelf doen.

Ook zit er nogal wat verschil in de voorrijkosten, maar die kun je jezelf weer besparen door naar zijn of haar studio te gaan en daar de fotoshoot te laten doen.

Fotograaf inschakelen

Wil jij graag een fotoshoot organiseren? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Vind een overzicht van alle fotografen in de buurt op onze fotografen pagina. Wil jij direct weten wat een fotoshoot in jouw geval gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via onze offertepagina.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan