Je zit lekker ontspannen bij het zwembad en de kinderen spelen heerlijk in het water. Echt een foto momentje. Of je bent op vakantie en gaat voor het eerst snorkelen. Prachtig die mooie vissen onder water, alleen jammer dat je het beeld niet vast kan leggen. Niet getreurd, want het kan wel, met de onder watercamera kunt je tot wel 30 meter onder water de prachtigste foto’s maken.

Wat is een onderwater camera?

Een onderwatercamera is speciaal bedoeld om foto’s te maken onder water. Je kunt je heel veel momenten bedenken waarbij dit de meest bijzondere foto’s op kan leveren. Bijvoorbeeld in het zwembad met de kinderen, bij het snorkelen of zelfs onder de douche of waterval. De onderwatercamera heeft een speciale behuizing zodat de technologie niet nat kan worden. Hoever de camera onder water kan is afhankelijk van de camera, maar meestal tussen de 3 en de 30 meter. Tevens een kenmerk van de onderwatercamera is dat hij bestendig is tegen stof en kou, zelfs tot -10 graden. Hij is dus in veel situaties in te zetten.

Waarom een onderwatercamera kopen?

Een onderwatercamera kan veel voordeel bieden als je bijzondere foto’s wilt maken. Hij is dus bestendig tegen water, kou en stof en heeft hierdoor dus veel meer mogelijkheden als een “normale” camera. Een voordeel van de onderwatercamera is dat hij klein en compact is en dus niet veel ruimte in neemt als je hem mee wilt nemen bij bijvoorbeeld het duiken. De camera kan tevens optisch zoomen waardoor je geen beeldverlies hebt. De meeste instelmogelijkheden houden er al rekening mee dat je een foto wilt maken onder water. Ideaal dus.

Top 10 onderwatercamera’s

Een keuze maken tussen al die onderwatercamera’s is lastig. Daarom zijn er ook voor de onderwatercamera’s op internet lijsten te vinden met de top 10 onderwatercamera’s. Hiermee kun je alle mogelijkheden vergelijken, samen met het bijbehorende prijskaartje. Een onderwatercamera is nu eenmaal geen aanschaf die je elke week doet, even de onderwatercamera’s vergelijken is dus zeker geen overbodige luxe. Hiermee maak je een doordachte keuze en kun je genieten van veel mooie beelden.