Portretfotograaf

Een portretfotograaf maakt foto’s van mensen met een bepaalde invalshoek, gericht op kenmerken en uiterlijk van mensen. Portretfoto’s worden vaak gemaakt vanwege een speciale reden: Dit kan zijn een geboorte, een jubileum, een familiefoto met alle familieleden erop, of het hele gezin. De portretfotograaf heeft hier veel ervaring mee en let op de kleine details, want die zijn bij dit soort foto’s allesbepalend voor het complete plaatje. Bij ons kun je direct een offerte opvragen voor het inhuren van een portretfotograaf.

Portretfotograaf Inhuren

Een portretfotograaf moet aandacht hebben voor de mensen en voor details om een mooie foto te kunnen maken. Ogen, haar, kleding en de hele compositie is heel belangrijk voor de totale foto. Ook de lichtinval en opstelling van bijvoorbeeld een grote familie van 50 mensen vergt heel wat kennis en ervaring. Het vak is dan ook veel breder en ook vaak ingewikkelder dan een fotograaf voor een paspoortfoto, ook omdat de reden om zo een foto te maken vaak speciaal is.

Bruidsfotograaf

Kosten Portretfotograaf

Het uurtarief is tussen de 50 en 75 euro per uur.

Voor meerdere uren inhuren kan ook geregeld worden door een totaalprijs af te spreken. Bovenstaand uurtarief is enkel de kosten van de fotograaf zelf, soms inclusief 1 of meerdere foto’s. Vaak wil je dan natuurlijk dat een mooie foto ook nog netjes ingelijst wordt in een sfeervolle fotolijst; Dan komen er uiteraard ook nog bijkomende kosten bij, apart van het uurtarief. Ook voorbereidingstijd, foto’s bewerken, materiaalkosten, voorrijkosten (wanneer de foto op locatie gemaakt dient te worden) en het eerder genoemde inlijsten kan de kosten aanzienlijk verhogen.

Zoals al aangegeven is er nogal wat prijsverschil tussen de diverse fotografen en de totale kosten hangen dan ook sterk af van fotograaf zelf en je wensen en eisen. Dus loont het ook de moeite om vooraf de prijzen van diverse fotografen goed met elkaar te vergelijken, want dit kan je een flinke besparing van de kosten opleveren. Bij ons kun je snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte opvragen bij meerdere fotografen en deze naast elkaar liggen om de meest interessante fotograaf in te huren.

Portretfotograaf inschakelen

Wil jij graag een portretfotograaf inschakelen? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Vind een overzicht van alle portretfotografen in de buurt op onze fotografen pagina. Wil jij direct weten wat een portretfotograaf in jouw geval gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via onze offertepagina.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan