Een SD kaart komt steeds meer terug in ons dagelijkse leven. Het kan een uitbreiding zijn op onze smartphone om foto’s en filmpjes op te slaan, maar ook in de fotocamera of videocamera kun je tegenwoordig een SD kaart kwijt en alle opgenomen media direct hier op opslaan. Een SD kaart is daarna heel gemakkelijk in de computer te stoppen en bied je hierdoor de mogelijkheid om snel en eenvoudig de opgenomen beelden te verplaatsen naar de computer. Een geheugenkaart is te vergelijken met een usb stick, alleen een stuk compacter en sneller. Ook heb je geen last van een uitstekend object, zoals bij een usb stick wel het geval is.

Geheugenkaart bestellen

Een geheugenkaart bestel je gemakkelijk online. Hierbij heb je de keuze uit verschillende groottes, zoals 4 GB, 8 GB en zo verder tot maar liefst 512 GB. Voor een fotocamera wordt over het algemeen minimaal de 64 GB geadviseerd. Zo ben je er zeker van dat tijdens het fotograferen niet ineens je kaart vol is en je niet meer verder kunt.

SDHC geheugenkaarten

SDHC geheugenkaarten zijn er van 4 tot en met 64 GB. Deze kaart maakt gebruik van een heel ander bestandstype, namelijk de FAT32. Dit geeft nog betere resultaten als de standaard SD geheugenkaart. Helaas kunnen nog niet alle apparaten met deze geheugenkaart over weg, bekijk dus eerst goed de handleiding van het apparaat waar je de geheugenkaart in wilt gaan gebruiken. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat alle apparaten na 2008 meestal wel er mee over weg kunnen, maar controleer het toch nog even voor de zekerheid.

SDXC geheugenkaarten

SDXC geheugenkaarten gaan verder waar de standaard SD geheugenkaart stopt. Ze zijn er namelijk vanaf 64 GB en gaan tot maar liefst 2 TB (2000 GB). Ook hier geld helaas dat niet elk apparaat er mee over weg kan. Zoek dit dus eerst even uit voor je over gaat tot de aanschaf van een geheugenkaart. De SDXH geheugenkaart is een stuk sneller dan een standaard geheugenkaart.