Een dashcams is geen fotocamera of camcorder waarmee je gezellig naar een bruiloft gaat om daar foto’s te nemen of het ja-woord te filmen. Een dashcam heeft een hele andere functie. Maar ook deze soort camera’s hebben veel verschillende mogelijkheden. Ook bij een dashcam geld, vergelijk eerst de modellen en mogelijkheden voordat je over gaat tot een definitieve aankoop.

Wat is een dashcam?

Je hebt het vast al wel eens voorbij zien komen op de tv, een camera legt een ongeluk vast. Dit kan hele handige beelden voor bijvoorbeeld de verzekering of de politie. Niet alleen de officiële instanties, maar ook de consument gebruikt steeds vaker een dashcam. Een dashcam wordt op het dashboard van de auto geplaatst. Hierbij heb je de keuze uit 1 of 2 camera’s. Een dashcam met 1 camera neemt alleen de beelden op van wat er voor de auto gebeurt. Wil je ook de beelden van in de auto opnemen, dan dien je een dashcam met 2 camera’s aan te schaffen.

Top 10 dashcams

De redenen waarom je een camera aanschaft zijn zeer uiteenlopend, daarom is er ook niet op voorhand al te zeggen welke dashcam er het beste bij jou past. Vergelijken van dashcams is dan de beste optie. Je kunt hier heel handig gebruik maken van de top 10 dashcams lijst die je op internet kunt vinden. Echter wil het niet perse zeggen dat de nummer 1 ook de beste dashcam is voor jou. Dit ligt geheel aan jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld de camera standaard in de auto laten, kies dan voor een kleine dashcam zodat hij niet opvalt. Ook de plek waar je de camera gaat plaatsen speelt een rol. Zo gaat men er standaard uit van het dashboard, maar uiteraard kun je hem ook achter in de auto plaatsen om te zien wat er achter jouw auto gebeurt. Daarnaast is het heel belangrijk wat de wensen zijn wat betreft de videokwaliteit. Aan de hand van deze vereisten kun je een keuze maken welke dashcam er in jouw winkelwagentje mag belanden.