Een spiegelreflexcamera is niet zo maar een camera. Het is een camera met mega veel opties, mogelijkheden en functies. Welke camera er dus het beste bij jou past is nog een heel gezoek. Verstandig is het dan ook om van te voren jezelf goed te oriënteren en voor jezelf het duidelijk te hebben welke camera jouw voorkeur heeft.

Wat is een spiegelreflexcamera?

Een digitale spiegelreflexcamera, ook wel DSLR genoemd, is een van de meest verkochte camera’s. De camera heeft zo veel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten als je op zoek bent naar een nieuwe spiegelreflexcamera. Allereerst is het natuurlijk belangrijk waar de camera voor gebruikt gaat worden en welke eisen jij er zelf aan stelt. De fotograaf is in dit verhaal nog altijd het belangrijkste, de camera is slechts een hulpmiddel.

Punten om spiegelreflexcamera’s te vergelijken

Om spiegelreflexcamera’s met elkaar te vergelijken zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Zo is beeldkwaliteit natuurlijk erg belangrijk. Deze wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van je sensor. Helaas is dit een eigenschap die je vanaf de buitenkant niet kunt zien, maar op internet zijn er diverse testrapporten te vinden die jou dit exact kunnen vertellen. In het algemeen kun je er wel van uit gaan dat de nieuwere camera’s een betere sensor hebben als de camera’s van 5 jaar geleden. Wanneer je snel bewegende objecten wilt gaan fotograferen, zoals bijvoorbeeld een sport of bewegende dieren, dan kun je ook letten op de snelheid waarmee de camera foto’s kan maken. Dit kan namelijk variëren van 3 tot 16 foto’s per seconde. Vooral met bewegende objecten is een camera met hoge snelheid natuurlijk ideaal.

Top 10 spiegelreflexcamera’s

Jaarlijks worden en top 10 lijstjes samen gesteld van de beste spiegelreflex camera’s. Bij deze lijsten gaat men niet alleen uit van de camera’s die het meest verkocht worden, maar ook worden alle functies en mogelijkheden met elkaar vergeleken. Een mooi startpunt als je op zoek bent naar een nieuwe camera die bij jou past.