Een foto van een bijzonder moment is vaak heel dierbaar, maar met een videocamera breng je het moment nog meer in beeld. Soms kan dat van onschatbare waarde zijn. Neem een voorbeeld aan het ja-woord op de bruiloft. Dit doe je maar 1 keer, is maar 1 woordje, maar zo onwijs belangrijk. Of de eerste stapjes van je kind, een laatste gesprek met een van je ouders. Speciaal voor deze momenten zijn er videocamera’s die je kunnen helpen onthouden hoe mooi dat ene moment ooit was.

Videocamera versus fotocamera

Een foto maken en in lijsten zodat je hem elke dag ziet, zeker als het een bijzonder moment was, dat is dit een mooi iets. Je kunt dat ene moment steeds opnieuw beleven. Maar weet je nog hoe een dierbare klonk? Zeker als die persoon er later niet meer is, dan kan een video heel veel emotionele waarde krijgen. Een video geeft je de gelegenheid om terug te gaan naar het moment van de opname en het moment als ware te herbeleven.

Top 10 videocamera’s

Om een keuze te maken uit alle videocamera’s die er te koop zijn moet je bijna wel eerst alle videocamera’s met elkaar vergelijken. Voor je hier aan begint is het wel erg verstandig om eerst een lijstje te maken van wat jou wensen zijn. Een goede leidraad hier in is de lijst van de top 10 videocamera’s die je op internet kan vinden. Deze lijst laat de best verkochte videocamera’s zien van dit moment. Elke camera heeft zijn eigen mogelijkheden en natuurlijk zijn eigen prijskaartje. Er zijn camera’s met een ingebouwde harde schijf om het beeld op vast te leggen, maar je kunt er ook een aparte sd-card bij kopen. Hiermee breng je het beeld in no time over naar de computer.

Tegenwoordig zijn er ook televisies waarin je de sd-card kan plaatsen en de opname dus rechtstreeks op de televisie kunt afspelen. Ook een mogelijkheid is een camera met wifi, waardoor je nog gemakkelijker verbinding maakt met de televisie en direct de film kunt afspelen. Zo veel wensen, zo veel mogelijkheden, wees je dus vooraf bewust van de mogelijkheden en laat je anders goed adviseren.