Wat is Portretfotografie?

Bij portretfotografie maakt men foto’s van 1 of meerdere mensen voor bijvoorbeeld een geboorte, een jubileum, of ment maakt een familiefoto met alle familieleden erop, of van het hele gezin. Dit altijd gericht op bepaalde kenmerkende factoren en op het uiterlijk van mensen. Portretfoto’s worden vaak gemaakt vanwege een speciale reden: Een portretfotograaf is hier heel ervaren in en let dan ook op de allerkleinste details, want die zijn bij dit soort foto’s allesbepalend voor het complete verhaal. Vraag nu direct een offerte op voor het inhuren van een portretfotograaf.

Portretfotografie

Een portretfotograaf moet dus bij een fotoshoot aandacht hebben voor de mensen en voor details om een mooie foto te kunnen maken. Zowel de opstelling van bijvoorbeeld een grote familie van 20 of meer mensen vergt natuurlijk heel wat kennis en ervaring. Het vak is dan ook veel breder en ook vaak ingewikkelder dan een fotograaf voor een paspoortfoto, ook omdat de reden om een dergelijke foto te laten maken vaak heel speciaal is.

Bruidsfotograaf

Kosten Portretfotografie

Het uurtarief is tussen de 50 en 75 euro per uur.

Voor meerdere uren inhuren op basis van een totaalbedrag is goedkoper dan per uur, maar de totale kosten zijn dan ook hoger. Een professionele fotograaf kan binnen 2 uur met de fotoshoot klaar zijn, waarbij meerdere foto’s genomen worden, in verschillende opstellingen. Bovenstaande uurprijs is de kale uurprijs en dit zijn dan enkel de kosten van de fotograaf zelf, soms inclusief 1 of meerdere foto’s.

Vaak wil je ook dat een mooie foto netjes ingelijst wordt in een sfeervolle fotolijst; Dan komen er uiteraard ook nog bijkomende kosten bij, apart van het uurtarief. Ook de voorbereidingstijd, de foto’s digitaal bewerken, materiaalkosten, voorrijkosten (wanneer de foto op locatie gemaakt dient te worden) en het eerder genoemde inlijsten kan de kosten aanzienlijk verhogen. Zoals al aangegeven is er nogal wat prijsverschil tussen de diverse fotografen en de totale kosten hangen dan ook sterk af van fotograaf zelf en je wensen en eisen. Dus loont het ook de moeite om vooraf de prijzen van diverse fotografen goed met elkaar te vergelijken, want dit kan je een flinke besparing van de kosten opleveren. Bij ons kun je snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte opvragen bij meerdere fotografen en deze naast elkaar liggen om de meest interessante fotograaf in te huren.

Portretfotograaf inschakelen

Wil jij graag een portretfotograaf inschakelen? Dan ben je op onze website op het juiste adres. Vind een overzicht van alle portretfotografen in de buurt op onze fotografen pagina. Wil jij direct weten wat een portretfotograaf in jouw geval gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via onze offertepagina.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan